نیاز کشور به خودروهای تجاری در سال های اخیر بیش از گذشته شده است. اما ظرفیت عرضه خودروسازان داخلی کشور برای پاسخگویی به این همه نیاز کافی نیست و دولت، سازمان ها و وزارتخانه های ذیربط برنامه مشخص و مستمری برای نوسازی ناوگان ارائه نکرده اند. بر اساس آنچه که پیش از این از سوی رئیس سازمان شهرداری و دهیاری در سطح کشور اعلام شده بود، در حال حاضر نیاز به حدود 15 هزار دستگاه اتوبوس درون شهری در سراسر کشور وجود دارد.
برخلاف بخش مسافری، ناوگان باری کشور به نظر نیازی به توسعه ندارد، اما طبق آمار از 411 هزار کامیون و تراکتور موجود در جاده ها، بیش از 200 هزار دستگاه فرسوده است. این در حالی است که نمایندگان شورای اسلامی وزارت راه و شهرسازی را موظف کرده اند در سال 1403 حداقل 200 لکوموتیو و حداقل 10000 مینی بوس و واگن را تامین کند و در این بودجه همچنین نوسازی بیش از 20000 نوع کشنده جدید در نظر گرفته شده است. و استفاده کرد.
نرم افزار تکلیف برای خرید خودروهای تجاری نو و دست دوم
نمایندگان شورای اسلامی، وزارت راه و شهرسازی را مکلف کردند که در سال 1403 هجری شمسی حداقل 200 دستگاه لکوموتیو و کمتر از 10000 دستگاه مینی بوس و اتوبوس تهیه کند. اعضای شورای اسلامی در اولین جلسه علنی روز شنبه هفته جاری و در جریان بررسی گزارش کمیته واحد در مورد لایحه قانون بودجه 1403 کل کشور در بخش هزینه ها، بند الحاقی 3 در تبصره شماره 3 را تصویب کردند. 10 این قانون.
بر اساس این تصمیم، در اجرای اهداف مقرر در ماده 56، اجرای بند ج ماده 57 و اجرای بند الحاقی «اول» ماده 59 قانون پنج ساله هفتم توسعه، وزارتخانه را مکلف می کند. سازمان راه و شهرسازی حداکثر سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون لازم الاجرا می شود و با همکاری وزارتخانه های کشور، نفت، صنعت، معدن و تجارت برنامه ای برای احیای در حداقل 50 دستگاه لکوموتیو پارک شده به مدت 25 سال و عرضه حداقل 200 دستگاه لکوموتیو نو و کارکرده و 300 دستگاه خودروی سواری نو و کارکرده و 20 هزار دستگاه تراکتور 1403 با مشارکت بخش خصوصی و با استفاده از اعتبارات اختصاص یافته به اجرای ماده (3) قانون برنامه پنج ساله هفتم مترقی که تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
برای خودروسازان محلی آماده باشید
به نظر می رسد تامین و تولید 20 هزار تراکتور و 10 هزار دستگاه اتوبوس و مینی ون در یک سال یک برنامه غیر اجرایی و شعاری باشد. طی سال های گذشته برنامه ریزی های زیادی برای عرضه خودروهای کار و تجاری و انواع اتوبوس و مینی بوس به بازار وجود داشت که هر بار به دلیل کمبود منابع مالی به مرحله اجرا نرسید و در حد یک واحد باقی ماند. طرح.
اما وزیر کشور در خصوص توسعه ناوگان اتوبوسرانی و استفاده از توانمندی های بومی گفت: تا زمانی که اتوبوس سازان برای امسال آماده باشند، می توانیم اتوبوس های شهری را از آنها خریداری کنیم.
احمد واحدی در خصوص برنامه حمایتی وزارت کشور از شرکتهای اتوبوسسازی در سال آینده گفت: خرید اتوبوس داخلی بهترین حمایت محسوب میشود.
این در حالی است که فرآیند درخواست خودروسازان داخلی همیشه سالانه انجام نمی شود و معمولا به صورت موردی انجام می شود و این روند نتوانسته تاثیر مثبتی بر صنعت خودروهای تجاری داشته باشد.
تعیین بودجه مشخص برای نوسازی ناوگان ضروری است
نبود بودجه مشخص و نبود دبیر واحد در این زمینه، نوسازی ناوگان و بازنشستگی خودروهای قدیمی را به چالشی همیشگی تبدیل کرده است. در همین زمینه، یک کارشناس بازار خودروهای تجاری به «دنیای خودرو» گفت: دولت و مجلس باید نگاه عمیق تری به این بخش داشته باشند و در صورت نیاز قوانین جدیدی در این زمینه در قالب طرح و برنامه تدوین کنند. صورت حساب.» واقعیت این است که نوسازی ناوگان مسافربری و تجاری نیازمند یک مدیر واحد با بودجه معین است.
میلاد خمیسیان افزود: حجم بسیار زیاد خودروهای فرسوده در این بخش و همچنین نیاز شدید کشور به این خودروها طراحی جدی تری را می طلبد که در حال حاضر ارگان ها و سازمان های بسیاری درگیر این موضوع هستند و این در حالی است که بودجه مشخصی در این بخش وجود ندارد.» در نهایت همه برنامههایی که هر سال منتشر میشوند به دلایل مختلف بیهوده میمانند.
وی بیان کرد: نتیجه این می شود که هر سال بر تعداد خودروهای فرسوده اعم از اتوبوس، مینی بوس، کامیون و تراکتور افزوده می شود اما عملا خودروی بازنشسته ای وجود ندارد. خودروسازان داخلی با وجود توان تولیدی بالایی که دارند معمولا به دلیل کمبود بودجه یا محدود بودن سفارشات سفارشی دریافت نمی کنند. علاوه بر این، اگر یک خودروساز در سال تعداد مشخصی سفارش داشته باشد، می تواند برنامه ریزی بهتری داشته باشد و محصولات بیشتری عرضه کند. این در حالی است که با سفارشات جزئی، خودروساز وظیفه خاصی برای سرمایه گذاری و توسعه ندارد.
منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/247879/%D8%AA%D8%B9%DB%8C%DB%8C%D9%86-%D8%AA%DA%A9%D9%84%DB%8C%D9%81-%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D8%AC%D9%87-%DB%B1%DB%B4%DB%B0%DB%B3