بر اساس این بخشنامه، خودروسازان مجاز به خرید لاستیک ایرانی نبودند و باید نیاز خود را از طریق محصولات وارداتی تامین کنند. متوقف شد و در نهایت فروش کارخانه های تایرسازی به خودروسازان بر اساس سامانه جامع تجارت سایزهای ممنوعه باز شد.
طبق تصمیم قبلی که به بهانه عرضه بیشتر لاستیک در سایزهای 14 و 15 گرفته شده بود، تایرسازان نتوانستند این دو سایز را به خودروسازان بفروشند و مجبور به فروش تمامی محصولات خود در بازار شدند. این در حالی است که بازار این دو سایز کاملا تثبیت شده و هیچ التهابی از لاستیک های خانواده پژو و سمند در بازار دیده نمی شود.
پیگیری های خبرنگار دنیای خودرو از موضوع صنعت تایر حکایت از آن دارد که روند فروش از تایرساز به خودروساز باز شده و این تصمیم غیرکارشناسی عملی نشده است.
جمال میرزایی مدیرعامل گروه صنعتی باریس و رئیس هیئت مدیره سندیکای صنعت تایر در پاسخ به خبرنگار «دنیای خودرو» درباره تصمیم نهایی وزارت صمت گفت: با وجود بخشنامه مکتوب، دستورالعمل صنعت تایر و خودروسازان اعلام نشد اما با پیگیری های انجام شده ممنوعیت فروش به خودروسازان برداشته شد و از روز شنبه امکان فروش به خودروسازان از طریق سامانه جامع تجارت فراهم شده است.
به گزارش «دنیای خودرو»، اگرچه وزارت حراست با هوشیاری وزیر از اجرای این تصمیم کارشناسی جلوگیری کرد تا صنعت تایر دچار بحران نشود، اما باید مراقب بود که تصمیمات اتخاذ شود. بدون حمایت کارشناسان در خصوص عملکرد بازار تایر ساخته شده اند تا فعالان این صنف با مشکل مواجه نشوند. به عنوان مثال گفته می شود سامانه جامع تجارت در عرضه لاستیک در بازار مشکل ایجاد کرده و قرار است با مشکلاتی که نه از سوی فعالان صنفی، بلکه ناشی از شرایط اقتصادی و ناهماهنگی ها است، مقابله کند. عرضه و تقاضا در بازار.
حال باید دید آیا وزارت ایمنی در مورد نحوه عرضه لاستیک به بازار تجدید نظر خواهد کرد یا شرکت های بازار قرار است پاسخگوی مشکلات پیش روی تولید، عرضه، عرضه ارز و سایر چالش های پیش روی این صنعت در بازار باشند. .
منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/247863/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DA%AF%D8%B4%D8%AA-%D8%AA%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%AE%D8%B7-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D9%86