دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو با حضور وزیر صمت در محل دائمی نمایشگاه های تهران آغاز به کار کرد. گروه صنعتی ایران خودرو در این نمایشگاه حضوری فعال دارد. هدف از برگزاری نمایشگاه تحول صنعت خودرو، معرفی و ارائه توانمندی های خودروسازان و قطعات یدکی است. گروه صنعتی ایران خودرو در این نمایشگاه جدیدترین محصولات مسافربری خود از جمله ررا (برقی و بنزینی)، تارا وی 4 ال ایکس، تارا الکتریک، دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال، شاین مکس (بنزینی و هیبریدی)، هایما 8 اس و هایما 7 ایکس را به نمایش گذاشت. و همچنین اتوبوس برقی
همچنین جتکو در این نمایشگاه شبکه و پلت فرم تست برقی خودروی برقی ررا، موتور الکتریکی خودروی برقی، گیربکس خودروی برقی، پک باتری خودروی برقی ررا و موتور خودروی برقی را به نمایش گذاشت.
از دیگر شرکت های شرکت کننده در نمایشگاه صنعت خودرو، شرکت EPPCO است که در این نمایشگاه موتورهای سه سیلندر 3F3L (موتور 1.3 لیتری سه سیلندر توربوشارژ) و موتور توربوشارژ EFP (TCP) را ارائه کرد.
در حاشیه این نمایشگاه کارگاه های آموزشی در زمینه خودروهای برقی، هیبریدی و برقی با حضور مدیران و کارشناسان شرکت ایران خودرو، دانشگاهیان و علاقمندان به این حوزه برگزار می شود.
من باید بگویم؛ دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو از سوم آبان ماه به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد و گروه صنعتی ایران خودرو در سالن های 8 و 9 پذیرای علاقه مندان است.
وزارت امنیت از تولید محلی خودروهای برقی حمایت می کند
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از غرفه گروه صنعتی ایران خودرو در دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو بر حمایت از تولیدکنندگان داخلی در توسعه خودروهای برقی تاکید کرد.
عباس علی آبادی راهبرد اصلی وزارت حراست را حمایت منطقی، دقیق و علمی از تولید داخلی اعلام کرد و گفت: حمایت از تولید داخلی به این معنا نیست که تجارت، صادرات و واردات را از دستور کار خارج کنیم، بلکه معتقدیم تولید داخلی باید حمایت شود و این یعنی تا زمانی که بتوانیم این محصولات را صادر کنیم.»
وی افزود: خودروی داخلی باید قابلیت تولید و صادرات در سطح جهانی را داشته باشد و این آینده ای است که برای تولید داخلی متصوریم.
وزیر صامت با اشاره به اینکه ساخت و سازهای بومی باید بر اساس مزیت های کشور باشد، تصریح کرد: هدف ما در درجه اول رفع تنگناها، ایجاد اشتغال، کاهش مصرف ارز کشور و اقتصادی شدن پروژه ها است و اگر برنامه ها خلاف هر یک از این موارد باشد. چیزها، آنها متوقف می شوند.”
اولین پلت فرم این کشور پتانسیل توسعه بنزین و برق را دارد
مدیرعامل شرکت تحقیق و توسعه فناوری های جامع خودرو (جتکو) درباره نسخه برقی رایا گفت: پلت فرم دوگانه این خودرو اولین نمونه پلت فرم خودرو در کشور است که توانایی توسعه مبتنی بر بنزین و بنزین را دارد. برق “.
حسن محمد قاسمی با بیان اینکه گروه صنعتی ایران خودرو علاوه بر دانش زیرسیستم ها و محصولات خودروهای برقی، اکنون به اولین خودروساز تبدیل شده است که مالکیت کامل پلت فرم خودروهای برقی را نیز در اختیار دارد، گفت: بسیاری از تولیدکنندگان خودروهای برقی در جهان با فناوریهای جدید در سیستمها زیرمجموعههای مهمی مانند باتری و موتور الکتریکی به مشخصات متفاوت و مهمی دست یافتهاند و جتکو نیز با رویکرد استفاده از فناوریهای جدیدتر قصد دارد مشخصات بالاتری را در پروژه خودروی برقی ریرا ارائه دهد. ”
وی با بیان اینکه در حوزه زیرسیستم ها مانند نیروهای محرک، دانش طراحی و توسعه در کشور تفاوت چندانی با سطح جهانی ندارد، خاطرنشان کرد: اما در سه عنصر اساسی مانند سلول های باتری و حسگرها، فناوری های نوظهور مانند دستگاههای هوشمند و سیستمهای متصل و در نهایت فرآیندهای توسعه محصول در سطح خودرو و یکپارچهسازی و اعتبارسنجی زیرسیستم با سطح جهانی فاصلههایی دارد و پروژههای جاری و تقویت واحدهای تحقیق و توسعه در آینده نزدیک، شکافهای دانشی را با سطح جهانی برطرف میکند.
همکاری با شرکای خارجی برای توسعه خودروهای برقی
محمد قاسمی تصریح کرد: در زمینه تولید خودروهای برقی، همکاری با شرکای خارجی برای یک دوره انتقالی محدود به منظور تقویت و توسعه بازار و گسترش زیرساخت ها در نظر گرفته شده است و بومی سازی به تعمیق ادامه خواهد یافت و توافقات جدی منعقد شده است. شرکای ما در این زمینه علاوه بر برنامه کوتاه مدت همکاری با شرکای خارجی، برنامه توسعه داخلی مبتنی بر پلت فرم های داخلی به صورت جدی ادامه خواهد یافت و ایران خودرو به تدریج نقش خود را به عنوان مرکز توسعه خودروهای برقی در منطقه تقویت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در زمینه فراهم کردن امکان ایستگاه های شارژ و شارژ که یکی از گلوگاه های اصلی و موضوعی مهم در توسعه خودروهای برقی است، از نظر فناوری، مپنا و سایر شرکت ها به این موضوع ورود کرده اند و گفت: نمونه های آن در سراسر کشور نصب و اجرا شده است و توضیح داد: در حال حاضر برنامه های توسعه ای مختلفی در دولت در دست بررسی است که یکی از آنها شبکه توزیع شارژ اختصاصی است بنابراین به طور کلی بحث ایستگاه شارژ مطرح است. را نمی توان مانع مهمی بر سر راه توسعه بازار و تولید خودروهای برقی دانست.
عرضه کوتاه مدت خودروهای برقی به صورت CBU و CKD
مدیرعامل جتکو با تاکید بر اینکه در صورت حل موضوع اقتصاد و تیراژ، تولید بومی تقریباً تمامی عناصر و واحدهای اصلی خودروی برقی در کشور امکان پذیر است، گفت: ایران خودرو مسیر دقیق و هوشمندانه ای را طی کرده است و این شرکت این مسیر را برای واحدها و زیرمجموعه های خود ترسیم کرده است.در بلندمدت کوتاه مدت در دو سال آینده اولویت اصلی کشور در حوزه واردات خودرو در قالب CBU و CKD برنامه تامین خودروهای برقی خواهد بود.
به گفته وی، با افزایش عمق جذب خودروهای برقی و برنامه های تولید داخل، نرخ ارز این محصولات کاهش چشمگیری خواهد داشت و بر اساس برآوردها، در صورت فراهم شدن زیرساخت های تولید باتری لیتیومی در کشور، نرخ ارز خودروهای برقی و بنزینی تفاوت چندانی نخواهند داشت. بنابراین در صورت افزایش استفاده از این خودروها; صادرات بنزین و کاهش هزینه های عمومی دولت این مبادله را تا حد زیادی به نفع کشور تنظیم می کند.
منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/246880/%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%B1%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%B1%D9%82%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%AA%D8%AD%D9%88%D9%84-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88