اعلام سامانه قیمت خودروهای وارداتی در بازه 1.8 تا 2.6 میلیارد تومانی دو موج متفاوت از نظرات را در بازار خودرو به راه انداخت. وقتی این خودروهای جدید در سیستم اینگونه قیمت گذاری شوند، با قیمت بالاتری در بازار معامله می شوند.
برخی دیگر از فعالان بازار گفتند: «هنگامی که مدل جدید هیوندای اکسنت سافار با قیمت 1.850 میلیارد تومان وارد سیستم می شود، قیمت 1.9 میلیارد مدل 2016 کم کارکرد (10000 کیلومتر) باید شکسته شود یا زمانی که قیمت تمام شود. هیوندای النترا صفر جدید 2.2 یک میلیارد تومان است.هیچکس نباید 2.9 میلیارد تومان برای مدل 2018 این خودرو که 30000 کیلومتر پیموده است پرداخت کند.
بر این اساس برخی معتقدند این پیشنهاد قیمت تمام خودروهای خارجی موجود در بازار را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. اما اکثر فعالان و کارشناسان این حوزه بر این باورند که عرضه محدود خودروهای وارداتی نمی تواند در درازمدت اثر کاهشی در برابر تقاضای انباشته در بازار خودرو در سال های ممنوعیت واردات داشته باشد و به بهبود وضعیت بازار کمک کند. بازار خودرو.
مسیح نوروزی کلدیحی، فعال و کارشناس حوزه خودرو در گفت و گو با «دنیای خودرو» با اشاره به تاثیر نوسانات نرخ ارز بر بازار خودرو، گفت: بازار خودرو در بازار خودرو وضعیت خوبی ندارد. زمان حال.” واردات محدود بسیاری از مدل های خودروی چینی نمی تواند شرایط بازار را بهبود بخشد. “ماشین باید کمک کند.”
وی تاکید کرد: تلاطم صنعت و بازار خودرو شرایط را برای متقاضیان بسیار سخت کرده و باعث تورم گسترده در این بازار شده است. وی افزود: بسیاری از خریداران خودرو به امید عرضه فراوان محصولات اقتصادی بازار خودرو را ترک کردند و اکنون شاهد شرایط پرنوسانی هستند.
نوروزی افزود: در صورت عدم تحقق وعده های دولت در خصوص عرضه گسترده محصولات اقتصادی و خودروهای فرسوده خارجی در سامانه یکپارچه فروش به استثنای خریداران خودرو، سرمایه داران خرد با انگیزه حفظ بازار به بازار خودرو بازخواهند گشت. ” ارزش پول آنها در برابر تورم.
برخی کارشناسان و فعالان بازار معتقدند عرضه خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه فروش نمی تواند رکود بازار خودرو را پایان دهد. به نظر شما دلیل ادامه رکود در بازار خودرو چیست؟
با توجه به جهشی که نرخ ارز طی یک ماه گذشته شاهد بود، نرخ ارز در حال حاضر نسبتاً ثابت است. از سوی دیگر طبق وعده های مسئولان قرار بود این خودرو در محدوده قیمتی اقتصادی وارد شود اما قیمت های اعلام شده با وعده ای که به مردم داده شده فاصله زیادی دارد. همین دلایل برای ادامه رکود در بازار خودرو کافی است. طبیعتا اکثر خودروهایی که در پارکینگ های خانگی نشسته بودند نیز به فروش رفتند که این امر نیز منجر به کاهش حجم معاملات در بازار شد.
یکی از مهمترین دلایل آزادسازی واردات خودرو کاهش التهاب و برقراری آرامش در بازار خودرو است. به نظر شما دلیل خروج گسترده خریداران خودروهای خارجی از سامانه یکپارچه فروش خودروهای خارجی چیست؟
متأسفانه قیمت های اعلام شده در سامانه یکپارچه فروش خودرو دور از انتظار خریداران خودرو بود و شرایط به گونه ای بود که قیمت تویوتا کرولا مدل وارداتی با کمترین آپشن و کوچکترین موتور با لوکس ترین ها برابری می کرد. ماشین چینی تمام عیار – گزینه مونتاژ ماشین.
برخی منتقدان معتقدند صنعت خودرو در شرایط گلخانه ای رشد کرده و نمی تواند در فضای باز به فعالیت اقتصادی خود ادامه دهد. چه اقداماتی را برای ایجاد فضای رقابتی در صنعت و بازار خودرو موثر می دانید؟
برای عدم دخالت در بازار خودروهای داخلی و خارجی، کارشناسان وزارت ایمنی و دولت تلاش زیادی کرده اند تا با تعیین میزان عوارض گمرکی و ایجاد هزینه های جاری برای مونتاژکنندگان و واردکنندگان خودرو، محصولات این گروه ها مشخص شود. با تولیدات خودروسازان داخلی همخوانی ندارد. بازار خودرو به سه دسته خودروهای داخلی، مونتاژی و وارداتی تقسیم می شود که هر کدام از این دسته ها دارای بازه قیمتی خاصی هستند. بنابراین عملا امکان رقابت در این بازار وجود ندارد.
آیا تولید خودروهای برقی را می توان راهکاری برای بهبود تولیدات خودروسازان داخلی دانست؟
تا زمانی که توجیه اقتصادی فناوری به درستی محاسبه نشود، هرگونه حرکت در این حوزه اتلاف وقت است و در نهایت طرح برقی سازی خودرو به سرنوشت خودروهای گازسوز دچار خواهد شد.
دولت و مجلس با تسریع در واردات خودرو می خواهند بازار را از شرایط ویژه خارج کنند. آیا این بازار تا پایان سال آرام می شود؟
نیاز بازار خودرو با وجود باز بودن واردات خودرو تامین نشد. در سال های 1385 تا 1396 که واردات خودرو آزاد بود، تقاضا در بازار ایران بر اساس آمار رسمی بود. سالانه حدود 70 هزار دستگاه خودرو وارد کشور می شد. این در حالی است که در حال حاضر برای واردات حدود 20 هزار خودرو برنامه ریزی شده است و این تیراژ پس از گذشت 5 سال از ممنوعیت واردات که باعث انباشت بیش از 300 هزار خودرو شد، نمی تواند پاسخگوی نیاز بازار خودرو باشد. با این حال، وضعیت بازار خودرو همچنان با ابهامات و بلاتکلیفی همراه است.
افزایش قیمت محصولات خودرو در بازار طی یک ماه گذشته با جهش نرخ ارز مرتبط بوده است. آیا با تثبیت نرخ ارز یا کاهش قیمت آن می توان به متقاضیان امیدوار بود که خودرو دوباره ارزان شود؟
حتی در صورت تثبیت قیمت دلار، عوامل دیگری می تواند بر افزایش قیمت در بازار خودرو تأثیر بگذارد و فضای سود را برای معامله گران فراهم کند. مثلا؛ به دلیل تیراژ محدود واردات و فاصله زمانی ثبت سفارش تا تحویل خودرو به مشتری، ممکن است با ورود به بازار شاهد افزایش قیمت خودروهای وارداتی باشیم.
برای ایجاد تعادل در بازار خودرو چه راهکاری را به مسئولان پیشنهاد می کنید؟
وضعیت بازار خودرو بهبود نمی یابد مگر اینکه تعرفه واردات کاهش یابد و واردات خودروهای فرسوده با جدیت و به دور از شعار و وعده تا حصول نتیجه پیگیری شود. اما با توجه به روند طولانی واردات خودروهای خارجی، متقاضیان خرید این خودروها به این باور رسیده اند که مسئولان نبض بازار را با گفتار درمانی در دست گرفته اند و خودرو را در سطح وسیع وارد نمی کنند. اگر مسئولان دولتی بخواهند بازار را به معنای واقعی کنترل کنند، خودرو باید با توزیع بالاتر عرضه شود تا دلالان با تامین نیازهای مصرف کنندگان و خریداران واقعی این بازار را ترک کنند. در این صورت بازار برای مدتی آرام می شود.
منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/246875/%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D9%86%D8%B1%D8%AE-%D8%B3%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D8%A7-%D8%A8%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%AF%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B6