سرگردانی بین زندگی روزمره و پیشرفت!

عضو هیئت تحریریه روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

به نظر می رسد خودروسازی و صنایع وابسته این روزها ضرر کرده اند. آنها بین زندگی روزمره و پیشرفتی که ناگزیر باید تسلیم شوند سرگردان هستند.

صنعت خودروی جهان به سرعت در حال تغییر است و برای همگامی با این روند اجباری، نمایشگاه تحول صنعت خودرو را برای دومین بار در ایران برگزار کردیم. به نظر می رسد این نمایشگاه بیش از دانش و فناوری خودروسازان محلی، تحول عظیم صنعت خودروی چین را به نمایش می گذارد.

سیاستمداران به شدت نگران گذار صنعت خودرو به برق هستند و از این طریق چالش های روزمره پیش روی صنعت خودرو و بازار را فراموش کرده اند.

بازار خودرو در ایران سالانه تقریباً به دو میلیون خودروی جدید نیاز دارد و علیرغم تلاش ما برای ورود خودروهای چینی اصلاح شده به کشور، راهی برای پاسخگویی به نیاز بازار خودرو اندیشیده نشده است.

در شرایطی که بازار همچنان تشنه خودروهای ساده‌ای است که از دهه‌ها پیش با فناوری تولید می‌شدند، اما دولت و خودروسازان روی تحول و برق‌سازی تمرکز کرده‌اند، بازار همچنان تشنه خودرو است. در این صورت جای خالی قطعه سازان در گالری تحول بسیار ملموس است.

اما مقامات به ندرت می پرسند: چه کسی بار این تحول را به دوش می کشد؟ کدام قطعه ساز در کشور در مسیر تحول و همگام شدن با روند جهانی قرار دارد و یا چه برنامه و چشم اندازی برای تامین قطعات یدکی این دسته از خودروها ترسیم کرده است؟ در شرایطی که مالکان خودروهای احتراق داخلی همچنان نگران قطعات مصرفی باکیفیت و اقتصادی هستند. متولیان صنعت خودرو با چه حمایتی به دنبال ایجاد تحول بنیادین در این صنعت هستند؟ البته بدون فکر و کمک گرفتن از صنعت لوازم یدکی کشور!

در شرایطی که بازار لاستیک کشور با التهاب مواجه است و سواران مجبور به پرداخت چند برابر قیمت کالا در بازار آزاد برای تهیه لاستیک مورد نیاز خود هستند، گروه صنعتی بارز در دوراهی گام برداشتن و پذیرایی از بازار امروز گیر کرده است. و این شرکت به دنبال انتقال فناوری و ساخت لاستیک برای خودروهای برقی است.

جاده ای که در آن هیچ کمکی دریافت نمی کند و بیشتر و بیشتر گیج می شود. از سوی دیگر، در حالی که هنوز با چالش تامین روانکارهای مدرن برای خودروهای احتراق داخلی مواجه هستیم، صنعت روغن‌کاری با پالایشگاه‌های قدیمی باید به تحول قریب‌الوقوع خودروسازان که روان‌کننده‌های ویژه محصولات جدید هستند روی بیاورد، اما ما نداریم. مواد اولیه داخلی لازم برای تولید آنها.

در صنعت باتری سازی، تولیدکنندگان بزرگ کشور این محصول هنوز مسیر تحول را طی نکرده اند و وضعیت برای سایر گروه های کالایی نیز بهتر از این نیست.

بنابراین به نظر می رسد مسئولان وزارت امنیت باید همزمان با فشاری که بر خودروسازان وارد می کنند با قطعه سازان تعامل داشته باشند تا تحول در صنعت خودروسازی کشور به درستی و متعادل پیش برود.

از سوی دیگر نباید از تامین نیازهای بازار خودرو غافل شد. پس اگر واقعاً به دنبال تحول در صنعت هستیم، باید قسمت غیرقابل دسترس بازار را از طریق خودروهای وارداتی تامین کنیم، البته نه به روشی که امروز انجام می شود و فقط نام واردات روی خودرو درج شده است. صفحه بازار

منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/246876/%D8%B3%D8%B1%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%85%D8%B1%DA%AF%DB%8C-%D9%88-%D9%BE%DB%8C%D8%B4%D8%B1%D9%81%D8%AA

توسط ساندرو موناری

ساندرو موناری