سایپا در آینده نزدیک خودروهای برقی چانگان و سینوگلد را وارد و روانه بازار خواهد کرد. این گروه خودرویی در راستای استراتژی و برنامه ریزی وزارت امنیت و مسئولیت اجتماعی آن اقدام به واردات خودروهای برقی بر اساس آخرین استانداردهای جهانی کرد. بر همین اساس، سایپا در گام اول، محصول چانگان با نام های Ido EV460 و Sinogold 5 Tango را به مجموعه محصولات وارداتی خود اضافه کرده است و در آینده نزدیک شاهد ورود این خودروها به بازار خواهیم بود. چانگان یکی از مشهورترین خودروسازان چینی محسوب می شود که در تولید خودروهای برقی اقتصادی و لوکس به موفقیت های زیادی دست یافته است.
چانگان ایدو EV460 یک سدان برقی از شرکت ایدو (محصول سابق سایپا) است که به عنوان یک محصول برقی مقرون به صرفه در بازار چین عرضه می شود. خودروهای تمام برقی ذکر شده در بالا از باتری جدید و به روز استفاده می کنند و همچنین قابلیت شارژ در منزل و شارژ سریع را دارند.
این خودروها می توانند مسافت های طولانی را با یک بار شارژ طی کنند. باتری این خودروها دارای گارانتی شرکت سازنده می باشد. سایپا همچنین در حال مذاکره با چند شرکت مطرح دیگر برای واردات خودروهای برقی در سایزها و رده های قیمتی مختلف است.
خودروهای برقی دارای مزایای زیادی هستند که از جمله آنها می توان به کیفیت بهتر سواری و راحتی سرنشینان، عدم نیاز به مراجعه به پمپ بنزین و امکان شارژ خودرو در منزل، هزینه نگهداری کمتر نسبت به خودروهای بنزینی و قیمت کمتر برق (در سطح جهانی) نسبت به آنها اشاره کرد. وی به سوخت های فسیلی، آلودگی کم و دوستدار محیط زیست اشاره کرد. از دیگر ویژگی های این خودروها می توان به فرمان برقی، پنل جلویی بزرگ (کلاستر)، نگه داشتن خودکار، کنترل پایداری (ESP) و … اشاره کرد.
مشوق هایی را برای فروش خودروهای برقی در نظر بگیرید
در همین راستا در چهارمین دوره سمینارهای خودروهای برقی که توسط گروه مطالعات راهبردی و رسانه گروه خودروسازی سایپا و با همکاری شرکت های گروه سایپا برگزار می شود، موضوعات مرتبط با سودآوری خودروهای برقی، تولید موتورهای هیبریدی و … مشوق ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت و موارد پیشنهادی توسط کارشناسان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
محمدرضا عبدالله، مدیر گروه اقتصاد کلان و مدل سازی دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش های شورا در این نشست ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص رابطه بین بخش های درآمدی و تقاضای خودروهای برقی، عدم تعادل انرژی در ایران و تعرفه ها در مورد واردات خودروهای برقی توجیه استفاده از خودرو برق در ایران بنزین با نگاهی به قیمت گفت: در سال 1400 نسبت خانوارهای دارای خودرو و بدون خودرو تقریباً برابر بوده است به طوری که 50.2 درصد فاقد خودرو و 49.8 درصد بوده است. درصد ماشین داشتند.»
وی افزود: از آنجایی که قیمت خودروهای برقی نسبتاً بالا است، اقشار کم درآمد جامعه تمایلی به خرید این نوع خودروها ندارند و از این رو جامعه هدف خودروهای برقی (در مرحله فعلی) دهک های بالا هستند. در جامعه از طریق … سیاستگذاران می توانند با در نظر گرفتن مشوق ها شرایط خرید خودروهای برقی را برای این گروه فراهم کنند.
عبدالله عبدالله با اشاره به عدم تعادل انرژی در کشور به ویژه کمبود برق گفت: یکی از مهم ترین چالش های پیش روی صنعت برق که انگیزه سرمایه گذاری در این زمینه را کاهش داده است، قیمت گذاری است که در صورت تصمیم گیری برای اصلاح قیمت برق، شاهد سرمایه گذاری در این صنعت خواهیم بود: با این سخنان پیشنهاد می شود از برق مازاد در ساعات صبح برای شارژ خودروهای برقی در مرحله فعلی بهره برداری شود.
سایپا در گام اول محصول یک شرکت چانگان به نام ادو است EV460 سینوگلد 5 تانگو را به مجموعه محصولات وارداتی خود اضافه کرده است که در آینده نزدیک شاهد ورود آن به بازار خواهیم بود. این خودروهای تمام برقی از باتری جدید و ارتقا یافته استفاده می کنند و قابلیت شارژ در منزل و شارژ سریع را دارند.
ضرورت حرکت ایران به سمت تولید خودروهای هیبریدی
بعدی امیرحسن کاکایی; یکی از اعضای دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران با بیان اینکه هر کشوری اکوسیستم خاص خود را در تولید خودروهای برقی دارد و در ایران نیز باید بر اساس اکوسیستم کشورمان تصمیم گیری شود، گفت: قانون، شرایط قانونی و سایر شرایط برای هر کشوری متفاوت است و در ایران باید تصمیمات و اقدامات لازم بر اساس زیرساخت ها و توانمندی ها اتخاذ شود.
وی گرایش به سمت برقی شدن خودروها را یک اصل دانست و تاکید کرد: بیشتر کشورها به سمت تولید و عرضه خودروهای برقی حرکت می کنند اما اینکه خودرو تمام برقی باشد یا هیبریدی بستگی به شرایط و وضعیت انرژی کشورها دارد. به نظر می رسد واردات و تولید خودروهای هیبریدی با توجه به منابع غنی نفت و گاز ایران باید در اولویت قرار گیرد.
این استاد دانشگاه افزود: برای موفقیت ما در تولید خودروهای برقی باید بررسی های دقیقی در زمینه زیرساخت، اقتصاد مصرف، اقتصاد تولید، اقتصاد انرژی و حتی میزان اشتغال انجام شود.
هزینه کمتر خودروهای برقی در مقایسه با خودروهای احتراقی
در این نشست، حسین تهرانی نیک نژاد، کارشناس ارشد شرکت خودروسازی چینی هوآوی به وضعیت مناسب و توسعهیافته برای تولید خودروهای برقی در چین پرداخت و گفت: بسیاری از شرکتهای فعال در زمینه نرمافزار و سختافزار به تولید خودروهای برقی تمایل دارند. در چین حدود 200 شرکت تولید کننده خودروهای برقی وجود دارد که همه آنها در زمینه برق فعالیت دارند.
وی با اشاره به اینکه شرکتهایی در چین در زمینه تولید خودروهای برقی با سرمایهگذاری نسبتا کم و نیروی انسانی محدود شروع به کار کردند، افزود: خودروهای برقی علاوه بر ایجاد آرامش و آسایش برای کاربران، هزینه کمتری نسبت به خودروهای احتراقی دارند.
کارشناس ارشد شرکت خودروسازی چینی هوآوی خاطرنشان کرد: خودروسازانی که خودروهای احتراقی تولید میکنند به دلیل شبکه زنجیره تامین بزرگ و نیاز به سرمایهگذاری بالا با چالشهایی برای تولید خودروهای الکتریکی مواجه هستند، اما همچنان میتوانند در این مسیر حرکت کنند. وی افزود: شرکتهای خودروسازی ایرانی با همراهی شرکتهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات و بهرهگیری از توان خود میتوانند با سرعت بیشتری به سمت خودروهای برقی حرکت کنند.
منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/247779/%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%D8%B9%D8%B1%D8%B6%D9%87-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D9%82%DB%8C-%DA%86%D8%A7%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D8%B3%DB%8C%D9%86%D9%88%DA%AF%D9%84%D8%AF-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D9%BE%D8%A7