در نگاه اول، این ایده ممکن است شبیه یک کارتون Flintstones باشد، اما در واقعیت، مهندسی قاب های چوبی بسیار پیشرفته تر است. با توجه به محدودیت ذخایر نفت کشورهای مختلف جهان و البته تنش بالای بازار طلای سیاه، مدتی است که تایرسازان به دنبال جایگزینی مواد اولیه جدید به جای نفت هستند.
به نظر می رسد که شرکت فرانسوی میشلن ایده انقلابی لاستیک های چوبی را به واقعیت تبدیل خواهد کرد. بر اساس گزارش منتشر شده، مقامات میشلن قصد دارند تا سال 2030 تایرهای چوبی را به بازار عرضه کنند.
سیریل راجر، رئیس علم و نوآوری میشلن اعلام کرد که مهندسان این شرکت به دنبال حذف بخش قابل توجهی از روغن به عنوان ماده اولیه لاستیک هستند و بر اساس آزمایشات انجام شده، چوب و ضایعات آن راه حل مناسبی برای لاستیک خواهد بود. . این هدف. این شرکت فرانسوی قصد دارد علاوه بر لاستیک های چوبی، از فناوری چاپ سه بعدی برای تولید لاستیک هایی با عمر فوق العاده طولانی استفاده کند تا خودرو در طول عمر تولید خود به مجموعه ای از لاستیک های کارخانه ای نیاز نداشته باشد.
راجر گفت: «این یک رویا نیست. احتمالاً تا سال 2030 اولین خودروهای تولیدی این تایرها را خواهیم داشت و پس از آن صنعت تایر و لاستیک از این نوع از نظر تولید و تقاضا گسترش خواهد یافت. ما در مورد پیشرفت صحبت می کنیم. امیدواریم اولین قاب های چوبی را در سال 2030 به نمایش بگذاریم.
راجر اشاره می کند که استفاده از چوب فواید زیادی دارد. از کاهش وابستگی به منابع نفتی گرفته تا کاهش هزینه های تولید، همه پیامدهای مثبت استفاده از چوب در تولید تایر وجود دارد.
لاستیک های جدید همچنان بیشتر شبیه تایرهای امروزی خواهند بود، اما با استفاده از تراشه های چوب و ضایعات در ساخت و ساز و ترکیب لاستیک مصنوعی به جای مواد نفتی، تفاوت بزرگی ایجاد خواهد کرد.
راجر خاطرنشان می کند که حدود 80 درصد لاستیک ها از مواد نفتی ساخته می شوند و هدف نهایی این شرکت کاهش این میزان به 20 درصد تا سال 2048 است تا لاستیک های جدید سهم بیشتری از مواد تجدیدپذیر داشته باشند.
روژی افزود: پروژه ای که در حال مطالعه آن هستیم استفاده از ضایعات و ضایعات حاصل از صنایع چوب برای تولید تایرهای لاستیکی است. به نظر ما این راه حل برای آینده مناسب است. درختان در همه جا رشد می کنند، بنابراین با این فناوری، فرصتی برای منابع محلی برای تولیدکنندگان نیز وجود خواهد داشت.
در حال حاضر، میشلن یک مزرعه بزرگ درخت موز و کاکائو در برزیل برای تکمیل این پروژه دارد. برنامه مهم بعدی میشلن استفاده از فناوری چاپ سه بعدی در تولید تایر است.
ایده اصلی این است که هر خودرو تنها با یک مجموعه لاستیک فروخته و استفاده می شود. با استفاده از چاپ سه بعدی، سطح تایر بازسازی و پردازش می شود.
میشلن در حال حاضر با AddUp که در زمینه چاپ سه بعدی فعالیت می کند قرارداد همکاری امضا کرده است.
این دو شرکت به دنبال توسعه چاپ سطحی تایر یا پلیمر هستند و به گفته راجر حداقل 10 تا 15 سال با لاستیک های چاپ سه بعدی فاصله داریم البته تا آن زمان امکان تغییر فناوری وجود دارد.
منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/246886/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%AF%DB%8C%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%85%DB%8C%D8%B4%D9%84%D9%86