مقام های انتظامی کشور حوادث و سوانح رانندگی را یکی از معضلات کشور عنوان کرده اند و می گویند که حوادث رانندگی خسارات زیادی به خانواده و جامعه وارد می کند و با توجه به اینکه در برخی موارد این خسارات قابل جبران نیست، نیاز است. برای راه حل های موثر برای پیشگیری از آنها و حوادث باید در نظر گرفته شود. اما راهکارهای پیشنهادی برای کاهش این آمار تکان دهنده چیست؟
پسر های کوچک. بیشترین مرگ و میر در گروه سنی 5 تا 29 سال است!
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اعلام اینکه عابران پیاده و موتورسواران سهم زیادی در میان قربانیان تصادفات پایتخت دارند، افزود: بیشترین مرگ و میرها در گروه سنی 5 تا 29 سال را پسران جوان و عموما موتورسوار هستند. آنها از کلاه ایمنی استفاده می کنند، ایمنی تا حد زیادی خطر آسیب مغزی، صدمات سر و صورت و مرگ را کاهش می دهد.
محسن هرمزی با تاکید بر اینکه در حال حاضر استفاده از تلفن همراه به عامل مهمی در انحراف توجه شهروندان چه در جاده و چه در خارج از جاده تبدیل شده است، اعلام کرد: کاهش سرعت وسایل نقلیه به ویژه در بزرگراه ها و آزادراه ها می تواند از بروز تصادفات یا تصادفات جلوگیری کند. جدیت آنها را کاهش دهد. البته استفاده از کمربند ایمنی توسط رانندگان و سرنشینان خودرو، حتی در مسافت های بسیار کوتاه، در کاهش صدمات ناشی از تصادفات موثر است.
هرمزی ورود انبوه وسایل نقلیه جدید اعم از خودرو و موتورسیکلت را یکی از عوامل افزایش تصادفات رانندگی و مرگ و میر ناشی از آن دانست و بر تعامل مدیریت شهری الاقصی با پلیس راهنمایی و رانندگی برای کاهش تصادفات درون شهری پایتخت تاکید کرد. . وی تاکید کرد: طرح جامع کاهش تصادفات درون شهری با مطالعات مدیریت ترافیک و اصلاح مهندسی نقاط پرتصادف در دستور کار قرار گرفته است.
معاون شهردار تهران بر تقویت و ارتقای فرهنگ ترافیکی در راستای نظم و انضباط و افزایش ایمنی جاده ها با آموزش و نهادینه سازی رفتارهای قانونی ترافیکی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر متاسفانه هر دو روز یک بار سه نفر در جریان تصادفات در پایتخت جان خود را از دست می دهند و به همین دلیل. ما از حداکثر ظرفیت خود در 22 منطقه تهران استفاده کردیم تا با تلاش جمعی این تعداد را به حداقل ممکن برسانیم زیرا معتقدیم حتی یک پا هم زیاد است و نباید شاهد آن باشیم. .
یک انیمیشن کنترل ترافیک بسازید
مدیر شبکه تهران به استودیو پلیس پایتخت رفت و از سکانس های برنامه شهر امن این شبکه دیدن کرد. عالمی تولید انیمیشن با هدف آموزش و کنترل پایتخت را ضروری دانست.
مدیر شبکه تهران در این برنامه به نحوه برخورد با وضعیت حمل و نقل تهران اشاره کرد و توضیح داد: ارتقای فرهنگ ترافیکی پایتخت نشینان امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. بنابراین برای انتقال پیام و محتوا، انتخاب موضوع و موضوعات مورد نیاز و انتخاب کارشناس، فرآیند تولید و نگارش برنامه باید با دقت بیشتری انجام شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: تصاویری از این تصادف از مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ مخابره شد.
مدیر شبکه تهران در ادامه تاکید کرد: در معرفی روزانه برنامه باید به قرار دادن انیمیشن با موضوع ترافیک و حمل و نقل و همچنین گزارش ایستگاه های سرعت توجه ویژه شود. تولید انیمیشن های مختلف و تهیه گزارش های فرهنگی و آموزشی از اهداف پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در راستای کاهش تصادفات و تخلفات است. رسانه ها می توانند از این توانایی مثبت به نفع مردم و شهروندان بهره مند شوند و با پخش برنامه ها و گزارش های آموزشی نقش عمده ای در کاهش انواع حوادث داشته باشند.
فرمانده انتظامی آذربایجان غربی همچنین با اشاره به اینکه بیش از 50 درصد کشته شدگان این شهر را عابرین پیاده تشکیل می دهند، اجرای کامل قوانین راهنمایی و رانندگی را مهمترین رکن در کاهش تصادفات جاده ای عنوان کرد که نیازمند راه اندازی کمپین های تبلیغاتی از سوی رسانه ها است. فرهنگ رانندگی . .
رئیس شبکه حمل و نقل شهرداری ارومیه و سازمان مدیریت مهندسی نیز یکی از وظایف این سازمان را فرهنگ سازی در حوزه ترافیک و ترویج فرهنگ شهروندی در این راستا ارزیابی کرد و گفت: در سال تحصیلی ترافیک ترافیکی پارک سازمان و دانش آموزان در این راستا با استقبال از مفاهیمی مانند عبور از خیابان، آشنایی با علائم راهنمایی و رانندگی، خطوط عبور عابر پیاده و استفاده از پل های عابر پیاده هوایی مواجه می شوند.
علی خلیلوند افزود: فرهنگ سازی در حوزه ترافیک نقش بسیار مهمی در کاهش تصادفات رانندگی و جلوگیری از بسیاری از تبعات و هزینه های بعدی دارد.
وی فرهنگ سازی را از سنین کودکی و نوجوانی مورد تاکید قرار داد و ادامه داد: دانش آموزان از گروه های در معرض حوادث رانندگی در سطح شهر هستند که آموزش برای این قشر ضرورت دو چندان دارد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان البرز با اشاره به نقش آموزش و فرهنگ سازی در کاهش تصادفات گفت: آموزش فرهنگ ترافیک از دوران کودکی بسیار موثر است و لازم است این موضوع نهادینه شود و البته فرهنگ و آموزش ترافیک نیز تقویت شود. ” نگاه جمعی و سایر سازمان ها را می طلبد.» نگاه ویژه به این موضوع با پلیس ضروری است و در این راستا هم افزایی بین سازمان ها بیش از پیش ضروری است.
سرهنگ حمدالله رحمتی پور استفاده از همه توانمندی ها برای گسترش فرهنگ در بین مردم را ضروری دانست و افزود: علاوه بر آموزش باید به امنیت راه ها و کریدورها نیز توجه شود.
منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/246982/%D9%85%D8%A7%D9%87%D8%A7%D9%86%D9%87-%DB%B4%DB%B6-%D9%86%D9%81%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D9%86%D8%AF