در سیل جاده چالوس به چند خودرو خسارت وارد شد و 3 نفر مفقود شدند

مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران ظهر امروز جمعه از تعداد مفقودین سیل شب گذشته در جاده کندوان خبر داد و گفت: در این سیل تاکنون 16 نفر مصدوم شده اند.

انسداد محور کالوزال

فرماندار چالوس بامداد جمعه گفت: متاسفانه سیل شب گذشته سه خودروی بدون سرنشین را برد. محمد شریفی افزود: ساعت 20:30 گزارشی مبنی بر وقوع سیلاب در روستای «فشکور» از توابع شهرستان مرزن آباد گزارش شد که در ادامه به علت طغیان رودخانه چالوس منجر به آبگرفتگی و مسدود شدن جاده کندوان شد.

وی بیان کرد: سرنشینان این خودروها در رستوران دربند مشغول صرف شام بودند که سیل آمد و خودروهای آنها را برد و تاکنون اثری از این خودروهای مفقودی نیست.

فرماندار چالوس تصریح کرد: در حال حاضر تلاش می شود از تردد خودروهای رها شده در جاده در مسیرهای “پل اقیانوس” و “ولی آباد” جلوگیری شود. تمامی نیروهای راهداری با استفاده از امکانات و تجهیزات در حال پاکسازی جاده کندوان از گل و لای و شاخه های درختان ناشی از سیل هستند.

رئیس پلیس راه کشور همچنین با اشاره به مسدود شدن محور چالوس به دلیل جاری شدن سیل در پنجشنبه شب گفت: این محور همچنان مسدود است و شهروندان می توانند برای تردد از محورهای جایگزین فیروزکوه و هراز استفاده کنند. شهروندان شهرهای غرب استان مازندران نیز می توانند از محور رشت – قزوین استفاده کنند.

سردار مومنی با اشاره به سیل چالوس گفت: برای ایمنی و امنیت مردم راه را در این محور مسدود کردیم. با تلاش هلال احمر و اداره راهداری تا حد امکان مسیر بازگشایی شد و برخی خودروهایی که در جاده تردد می کردند به مسیر خود ادامه دادند و برخی خودروها مجبور به بازگشت به نقطه شروع شدند.

آغاز پاکسازی جاده کندوان که پر آب شده بود

مدیرکل مدیریت بحران استان مازندران دیروز با اشاره به وقوع سیل پنج شنبه شب در جاده کندوان گفت: سازمان های امدادی از جمله اداره راه، مدیریت بحران و پلیس راهنمایی و رانندگی مشغول جمع آوری آوارهای ناشی از سیل در جاده کندوان هستند.

حسینعلی محمدی شیرکلی افزود: از زمان وقوع سیل چالوس، فرماندار شهرستان به همراه مدیران دستگاه های اجرایی دستگاه های خدمات رسان در منطقه سیل زده کنداو حضور یافته و در حال بررسی و رفع مشکلات هستند.

وی با بیان اینکه پنج تیم امداد و نجات اداره کل راهداری، هلال احمر، بسیج، حوادث شهری و آب های سرزمینی مازندران در منطقه کندوان چالوس که دچار سیل شده است حضور دارند، اظهار داشت: تیم های امداد و نجات و ماشین آلات سنگین توسط این اداره کل اعزام شدند راهداری، هلال احمر، بسیج، حوادث شهری و آبهای سرزمینی مازندران. فرماندار دستور کمک به مردم سیل زده را صادر کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران تصریح کرد: بارندگی شدید و سیل آسا در اطراف رستوران دربند در محور کندف به طول 42 کیلومتر باعث بسته شدن این محور شد که شاهد ترافیک بالایی در شمال کشور است.

آل محمدی ادامه داد: سیل هم اکنون فروکش کرده است، نیروهای راهداری و امدادی در محل سیل حضور دارند و راه ارتباطی بازگشایی شده است.

وی با بیان اینکه بارندگی ها طی 24 ساعت گذشته در سایر نقاط مرتفع استان متناوب و آرام بوده است، گفت: به جز بسته شدن محور کنداو مورد دیگری از خسارت سیل در مازندران گزارش نشده است.

روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز اعلام کرد: در پی اعلام وقوع سیل در محور کندوان، تیم های اورژانس در محور کندوان و شهرهای چالوس و نوشهر به حالت آماده باش درآمدند. در حالت آماده باش هستند. هنوز هوشیار

روز چهارشنبه هواشناسی مازندران نسبت به ورود سامانه بارشی و احتمال طغیان رودخانه ها و بارش های سیل آسا در ارتفاعات غربی استان هشدار داد. استاندار مازندران در حاشیه بازدید از منطقه سیل زده جاده کنداو گفت: موانع سیل در رودخانه چالوس باید برطرف شود تا دیگر شاهد سیل نباشیم.

یوسف نوری افزود: مهمترین موضوع در این زمینه لایروبی رودخانه چالوس است که به منابع طبیعی منطقه دستور داد درختان زبان گنجشک را از کف این آبراه حذف کنند. وی بیان کرد: نیروهای امدادی باید تا پایان کار نظافت و جمع آوری گل در منطقه حضور داشته باشند.

جاده چالوس بر روی کانال آب روان ساخته شده است

مهدی زارع، زمین شناس و استاد دانشگاه لرزه نگاری درباره بررسی علل وقوع سیلاب در جاده چالوس گفت: بر اساس تصاویر ماهواره ای کاملا مشخص است که جاده چالوس بر روی کانال آب روان ساخته شده است.

وی ادامه داد: تمامی ساخت و سازهایی که در مسیر طبیعی جریان آب و سیل انجام شده است باید سریعا تخریب شود در غیر این صورت دوباره شاهد سیل ویرانگر خواهیم بود.

این زمین شناس افزود: چاره ای نداریم جز اینکه هر آنچه در کوهپایه ها و کوهپایه های طبیعت ساخته شده است مانند پارکینگ، جاده و رستوران که با بتن ریخته شده به گونه ای که نفوذ آب غیرممکن شد، تخریب کنیم. طبیعت به طبیعت برمی گردد شرایط قبل از ساخت آن

زارعی با تاکید بر اینکه دستگاه ها با توسعه ساخت و ساز در حاشیه رودخانه ها و دره ها باعث رفع پوشش سبز شدند، افزود: ایجاد رستوران و پیاده رو در این مناطق به صورت قانونی و غیرقانونی نقض حریم منابع طبیعی است و به دلیل اینکه از تغییرات اقلیمی، آنها باید به حالت طبیعی خود برگردند، بنابراین تا زمانی که این تغییرات ایجاد شود، شاهد این سیل خواهیم بود.

منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/249563/%D8%A2%D8%B3%DB%8C%D8%A8-%DA%86%D9%86%D8%AF-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88-%D9%88-%D9%85%D9%81%D9%82%D9%88%D8%AF%DB%8C-%DB%B3-%D9%86%D9%81%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%DB%8C%D9%84-%D8%AC%D8%A7%D8%AF%D9%87-%DA%86%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B3

توسط ساندرو موناری

ساندرو موناری