در اوایل دهه 80 که سوخت CNG به عنوان سوخت جایگزین وارد سبد سوخت کشور شد، قرار بود ضمن استفاده از منابع فوق العاده کشور برای این سوخت، شرایط لازم برای کاهش آلودگی هوا و کاهش مصرف بنزین را فراهم کند. اکنون با گذشت بیش از 20 سال از آن روزها، شاهد اندکی افت صنعت هستیم.
نه تنها خبری از افزایش سهم CNG در ناوگان حمل و نقل کشور نیست، بلکه آمارها حکایت از کاهش تقاضا در این حوزه دارد. این در حالی است که کشور با کمبود شدید بنزین مواجه است و هر ساله سایه آلودگی هوا بر سر شهروندان شهرهای بزرگ می پیچد.
برخی کارشناسان علاوه بر عدم توجه به ظرفیت خودروهای دوگانه سوز به برخی سیاست ها در زمینه گسترش استفاده از خودروهای برقی اشاره می کنند و این سوال را مطرح می کنند که برای تولید برق از چه نوع سوختی استفاده می شود. کشور؟
در پاسخ باید گفت برای کاهش آلودگی هوا می خواهیم از خودروهای برقی استفاده کنیم اما برای تولید برق از سوخت های کثیف استفاده می کنیم.
به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن گاز طبیعی فشرده، نیروگاه ها به دلیل راندمان پایین و استفاده از سوخت های آلاینده مانند گازوئیل یکی از عوامل اصلی آلایندگی در کشور محسوب می شوند.
بر اساس آمار در حال حاضر تولید خودروهای دوگانه سوز در پایین ترین سطح ممکن انجام می شود و جایگاه های گاز طبیعی فشرده با ظرفیت 44 درصد در حال فعالیت هستند که این به معنای هدر رفت سرمایه های ملی در این زمینه است.
مدیر پروژه خودروهای برقی وزارت حراست حتی بر نقش مهم خودروهای دوگانه سوز در رفع عدم تعادل بنزین کشور در کنار استفاده از خودروهای برقی تاکید کرد و گفت: خودروهای دوگانه سوز نیز می توانند چاره ساز باشند. ” برای حل مشکل بنزین.
البته این مقام دولتی مدام می گوید گاز هم آلاینده است و هم انرژی ارزشمند و کشور می تواند این انرژی را با قیمت مناسب صادر کند.
آنطور که مدیر پروژه خودروهای برقی وزارت صنعت می گوید: بازرسی و نگهداری خودروهای گازسوز در صورت عدم ایمن سازی مناسب، می توان از آنها به عنوان منبع ناایمن در سطح شهر استفاده کرد.
در اینجا به نظر می رسد بی توجهی به سرمایه هنگفت خودروهای دوگانه سوز و بی توجهی به استفاده از این ظرفیت در دوران گذار از خودروهای بنزینی به خودروهای هیبریدی و برقی می تواند برای ملت و مردم آن گران تمام شود.
منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/249911/%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%BA%D9%81%D9%84%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D8%B8%D8%B1%D9%81%DB%8C%D8%AA-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D9%88%DA%AF%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%B3%D9%88%D8%B2