در زیر به موضوع نوسازی اتوبوس های فرسوده می پردازیم.
هزینه بازسازی کامل اتوبوس چقدر است؟
میانگین عمر اتوبوس ها بین 7 تا 10 سال تخمین زده می شود که البته استانداردهای بین المللی نشان می دهد که این عدد کمتر است حتی عمر مفید ناوگان حمل و نقل عمومی به 5 سال می رسد اما در شرایطی که شهرها را نمی توان مدیریت کرد و ما با محدودیت منابع مالی، تحریم ها و شرایط سخت اقتصادی مواجه هستیم، باید برای احیای این ناوگان به فکر راهکارهای کوتاه مدت و ارزان بود. بازسازی اتوبوس های شهری در کنار بحث نوسازی ناوگان، پروژه ای در حال انجام است، اما در مقاطع مختلف و شرایط اقتصادی متفاوت فراز و نشیب هایی داشته است.
در گذشته اتوبوس های جدید پس از پنج سال نوسازی می شدند، اما با توجه به سیاست های کلی دولت و مشکلات تولید و واردات اتوبوس در کشور، سن ناوگان اتوبوسرانی در برخی شهرها از حد متوسط فراتر رفته است و به دلیل عمر طولانی ناوگان، برخی از اتوبوس ها در سطح اول در حال بازسازی هستند (از صفر تا صد).
چندی پیش حمیدرضا عزیزی مسئول نوسازی اتوبوس های شرکت واحد اتوبوسرانی تهران گفت: با توجه به فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی در کنار نوسازی و نوسازی اتوبوس ها، نوسازی نیز انجام شده است. در دستور کار قرار گرفت و در واقع به دلیل سختی تامین اتوبوس و همچنین به دلیل تحریم ها وارد عرصه تعمیرات اتوبوس شدیم تا آسایش نسبی را برای شهروندان تهرانی فراهم کنیم.
این مقام مسئول در نوسازی اتوبوس های شرکت واحد اتوبوسرانی تهران تایید کرد: سطوح تعمیر و نوسازی در سه سطح تعریف شده است که در سطح اول تمامی واحدهای اصلی نوسازی می شوند که قطعا زمان زیادی می برد و مستلزم هزینه بیشتری است. در سطح دوم، سیستم های ترمز و سیستم های خارجی تجدید می شوند و در سطح سوم: فقط سیستم های خارجی و تزئینات تجدید می شوند.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر حدود 50 درصد از ناوگان اتوبوسرانی تهران فرسوده است، افزود: واحدهای اصلی اتوبوس های دو کابین ما از برندهای خاص اروپایی هستند و گاهی تامین قطعات کلیدی روند نوسازی را به تاخیر می اندازد.
این مقام مسئول در نوسازی اتوبوس های واحد اتوبوسرانی تهران در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: بازسازی کامل اتوبوس حدود یک میلیارد و 800 میلیون تومان هزینه دارد و نوسازی در سطح سوم است یعنی هزینه تمام شده دکور و ظاهر اتوبوس ها حدود 200 تا 300 میلیون تومان است و این هزینه دارد.»
وی تاکید کرد: اتوبوس ها بر اساس چک لیست بر اساس قرارداد با شرکت پیمانکار نوسازی شده و بر تمامی موارد نظارت می شود.
عزیزی در پاسخ به سوالی مبنی بر کاهش تعداد اتوبوس های ناوگان اتوبوسرانی از 5000 اتوبوس به 1800 دستگاه اتوبوس در ابتدای ترم ششم مدیریت شهری، گفت: تعداد اتوبوس های شخصی تنها پس از تحویل کاهش پیدا نکرد. در سالهای گذشته؛ در واقع افزایش هم داشته است و بدون شک هدف ما تسهیل در عبور و مرور شهروندان است که یکی از اقدامات بازگشت اتوبوس ها است.
کمبود نیروی کار ماهر برای تعمیر اتوبوس
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه نیز در این باره گفت: برخی از تعمیرات اتوبوس های درون شهری سبک بوده و در عرض یکی دو روز و در نهایت یک هفته انجام می شود، برخی دیگر سنگین بوده و به عنوان مثال اگر موتور بسوزد. چند ماه طول بکشد مشروط بر اینکه قطعات آن برای مدت طولانی در بازار موجود باشد این در حالی است که اگر قطعات مورد نیاز در بازار موجود نباشد باید منتظر عرضه آنها از جمله تامین قطعات باشیم. از خارج از کشور و تامین آنها توسط کارخانجات یا نمایندگی ها و سپس با مسائلی مانند واردات، ترخیص، گمرک، استاندارد و غیراستاندارد مواجه می شویم بنابراین گاهی ممکن است اتوبوس تا یک سال منتظر تعمیر در ایستگاه اتوبوس باشد، زیرا به دلیل ممنوعیت ممکن است قطعات مورد نیاز ارائه نشود و حتی آژانس نیز نتواند آنها را تهیه کند.
آقای عباس روحانی ادامه داد: این اتفاق افتاد که یک اتوبوس در روز اول پس از تحویل از کارخانه دچار نقص فنی شد و کارخانه تولیدی نتوانست قطعه مورد نیاز را تامین کند که این امر می تواند تعمیرگاه و تعمیرگاه ما را با چالش های زیادی مواجه کند. کارخانهها. مسئله تعمیرات.» “روبرو شدن.”
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و هما همچنین گفت: در این صورت گاهی باید از شرکت های دانش بنیان بخواهیم قطعه مورد نیاز را برای ما طراحی کنند یا قطعات را بسازند تا بتوانیم اتوبوسی بسازیم که حداقل 500 نفر را جابجا کند. مردم در شهر هر روز.» بیایید درست کنیم «.
آقای عباس روحانی در خاتمه تاکید کرد: در بعد فنی با نیروهایی مواجه هستیم که باید متخصص باشند تا بتوانیم از توان آنها در تعمیرات استفاده کنیم، البته نیروهای این شرکت از ظرفیت و مهارت کافی برای تعمیر اتوبوس برخوردار هستند. اما در این زمینه با کمبود نیروی متخصص مواجه هستیم زیرا در جامعه ما نیروی کار تخصصی وجود ندارد یا بازار بیرون از اینجا جذاب تر است.
منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/246037/%D9%85%D8%B9%D8%B7%D9%84%DB%8C-%DB%8C%DA%A9-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%AE%DB%8C-%D8%A7%D8%AA%D9%88%D8%A8%D9%88%D8%B3-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2%D9%85%D9%86%D8%AF-%D8%AA%D8%B9%D9%85%DB%8C%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%84%DB%8C%D9%84-%D9%86%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%82%D8%B7%D8%B9%D9%87